Therapeuten

Hans-Jurgen Albers en Paul van Dommelen zijn de maten van deze praktijk voor Fysio- en manuele therapie Albers en Van Dommelen in Tilburg.

Paul van Dommelen werkt al sinds 1982 als fysiotherapeut. Hij rondde zijn opleiding fysiotherapie aan de Academie voor Fysiotherapie West-Brabant te Breda af in 1981 en in 1990 studeerde hij succesvol af als manueel therapeut aan de SOMT te Eindhoven. In 2006 heeft hij de nascholing ‘Beweegprogramma’s voor COPD- patiënten’ en ‘Beweegprogramma’s voor hartpatiënten’ gevolgd bij het KNGF. In 2000 startte hij de praktijk en vestigde zich op de locatie naast zorgcentrum Zonnehof aan de Professor Gimbrerelaan in Tilburg.

Zijn specialisaties zijn naast fysiotherapie, manuele therapie, behandeling van kinderen met het KISS-syndroom (huilbaby’s, dwangstanden nek), beweegprogramma’s voor COPD- en hartpatiënten.

Hans-Jurgen Albers is in 2005 toegetreden als maat in deze fysiotherapiepraktijk in Tilburg, direct na zijn opleiding Fysiotherapie aan de Opleiding Thim van der Laan in Utrecht. In 2008 rondde hij succesvol zijn opleiding Professional Master in de manuele therapie aan de Somt te Amersfoort af.

In januari 2009 volgde hij de cursus Update Lumbale Wervelzuil gegeven door dr. Wim Dankaerds ter behandeling van mensen met chronische, langdurige lage rugklachten. Hieronder vallen de mensen die langer dan 3 maanden lage rugklachten hebben. Dr. Wim Dankaerds heeft de afgelopen 5 jaar onderzoek verricht in Australië aan de Universiteit in Perth.

In april ’10 is hij opgeleid om Dry Needling toe te mogen passen. Dry needling is een efficiënte behandelmethode bij pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren (spierknoop). De fysiotherapeut brengt bij dry needling een ‘droge’ naald in de aangedane spier(en) (zonder toevoeging) van medicatie (vgl. acupunctuur). In tegenstelling tot acupunctuur waarbij energiebanen centraal staan en richt Dry needling zich op plaatsen waar spieren hechten aan het bot en op de triggerpoint/spierknoop zelf. In januari en oktober 2011 heeft hij 2 drie-daagse cursussen gevolgd bij de heer Frank Timmermans. In december 2012 volgde hij het laatste deel: Hoofdpijn en de kaak. Meer informatie leest u op zijn website http://www.dryneedling.nl/.

Op 4 en 5 maart ’11 volgde hij de cursus “Diagnostiek en revalidatie van de schouder bij (bovenhandse) sporters”.

De specialisaties van Hans-Jurgen Albers zijn naast fysiotherapie en manuele therapie: de tenniselleboog, schouderklachten, nekklachten, Whiplash, lage rugklachten en Dry Needling.