Openingstijden September

Sporten met of zonder begeleiding bij Albers en Van Dommelen Fysio- en Manuele therapie in samenwerking met Zonnehof van Schakelring.

Het nieuwe overzicht van de openingstijden van de praktijk en de fitness vindt u hier. Tijdens de begeleidingtijden (oranje blokken) is het altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen.

Kleine fysiotherapiepraktijken krijgen een betere beoordeling

Lees het artikel op nu.nl.

Vergoedingen Fysiotherapie 2016

De vergoedingen en premies voor fysiotherapie in 2016 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars.

Alle informatie kunt u per zorgverzekeraar overzichtelijk vinden via http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie.

Samenwerking Fitness (Senioren)

Fysio- en Manuele therapie Albers en Van Dommelen en Locatie Zonnehof van Schakelring in de wijk De Reit in Tilburg zijn een unieke samenwerking aangegaan. Dit initiatief is gericht op het stimuleren van bewegen door ouderen onder professionele begeleiding in een prettige omgeving, in kleine groepen met persoonlijke aandacht. Lees meer

Keuzevrijheid artsen verdwijnt

In 2016 verdwijnt de verplichting voor zorgverzekeraars om zorg te vergoeden van bijvoorbeeld ziekenhuizen waarmee ze geen contract hebben. Kern van het akkoord is dat de keuzevrijheid van de patiënt afhangt van de prijs van zijn zorgverzekering. Hoe meer er wordt betaald, hoe meer er te kiezen is. Lees meer

Bron: NOS

Uw eigen zorgverlener of ziekenhuis kiezen?

 

Op donderdag 5 juni ’14 willen minister Schippers en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)  wetswijzing doorvoeren waarbij de vrije artsenkeuze verdwijnt. Dan beslist niet langer de patiënt welke zorgverlener of instelling hij of zij bezoekt, maar de zorgverzekeraar. Concreet betekent dit dat op het moment dat je een `goedkope´ naturapolis hebt, de zorgverzekering beslist naar welke huisarts, fysiotherapeut, ziekenhuis etc je toe mag om de zorg die je nodig hebt, vergoed te krijgen. Ga je naar een niet door die zorgverzekeraar-gecontracteerde zorgverlener moet je de zorg zelf betalen. Zie voor meer uitleg onderstaand filmpje ‘Het belang van de vrije artsenkeuze’. Onze praktijk voor fysio en manuele therapie heeft een contract met alle (grote) zorgverzekeraars.

Red de vrije artsenkeuze

Storing telefonische bereikbaarheid

We hebben gemerkt dat onze Praktijk voor Fysiotherapie en manuele therapie soms niet bereikbaar is vanwege een storing. U kunt altijd een boodschap via het vragenformulier achterlaten via Contact of via Afspraak maken? We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Mogelijk kan dat iets langer duren, voordat we u bellen, omdat de berichten later binnenkomen in onze mailbox tijdens een storing. Onze excuses voor dit ongemak.

Maandag 13 januari ´14 op de nieuwe locatie

Na anderhalf jaar hard werken, is er een prachtig nieuw Zonnehof neergezet. Tilburg is een multifunctioneel gebouw rijker; Schakelring, dagrestaurant, kapper, kinderdagdagverblijf NulVier en natuurlijk onze praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie. Begin januari ´14 ontvangen wij de sleutel en op maandag 13 januari a.s. opent onze fysiotherapiepraktijk in het nieuwe zonnehof.

Het nieuwe adres: Professor Gimbrèrelaan 20, 5037 EK  Tilburg

Manuele therapie helpt bij hoofdpijn (nu.nl)

Manuele therapie werkt goed bij chronische spierspanningshoofdpijn. Niet alleen de frequentie van hoofdpijn neemt af maar ook verbetert het dagelijks functioneren van deze patiënten en treedt minder arbeidsverzuim op. Lees meer

(Bron: www.nu.nl / www.gezondheidsnet.nl)

Dry Needling

Dry needling is een efficiënte behandelmethode bij pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren (spierknoop). De fysiotherapeut brengt bij dry needling een ‘droge’ naald in de aangedane spier(en) (zonder toevoeging) van medicatie (vgl. acupunctuur). In tegenstelling tot acupunctuur waarbij energiebanen centraal staan en richt Dry Needling zich op plaatsen waar spieren hechten aan het bot en op de triggerpoint/spierknoop zelf. In maart 2012 stond het artikel ´De naald op de zere plek´ in BN De Stem.  Hans-Jurgen Albers heeft alle delen van Dry Needling bij Frank Timmermans gevolgd. Meer informatie lezen of een afspraak maken?

Diagnostiek en revalitatie van de schouder bij sporters

Fysio- en manueel therapeut Hans-Jurgen Albers heeft 4 en 5 maart ’11. de cursus “Diagnostiek en revalidatie van de schouder bij (bovenhandse) sporters” gevolgd. Inklemmingsverschijnselen in het schoudergewricht kunnen leiden tot klachten.

Heeft u klachten aan schouder bijvoorbeeld door tennis, handbal, volleybal  en wilt u een afspraak maken, kunt u het afsprakenformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak met u te maken voor fysiotherapie of manuele therapie. – Maart 2011