Zorgverzekeraars

Ook in 2016 hebben wij een contract met alle grote zorgverzekeraars: VGZ, Univé, Achmea, CZ, Menzis, FBTO, ONVZ, ASR, Interpolis, Zilveren Kruis, De Friesland, IAK, Aevitae, Caresco, DSW, OHRA, Delta Lloyd, Ditzo, De Amersfoortse, PNOzorg, Salland, HollandZorg, IZZ, Turien en Co, Zorg en Zekerheid.

Aanvullende verzekering

Iedereen in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u een Aanvullende verzekering afsluiten die past bij uw situatie. De behandelingen bij de fysiotherapeut of manueel therapeut worden eerst vergoed via uw aanvullende verzekering en dit heeft géén gevolgen voor uw eigen risico. Hoeveel vergoedingen u vergoed krijgt, is afhankelijk van de aanvullende verzekering die u heeft afgesloten. Heeft u een beperkt aanvullende verzekering dan betaalt u de overige behandelingen zelf.

Maakt u vaak gebruik van fysio- of manuele therapie dan is het verstandig een uitgebreid Aanvullend pakket te kiezen. Komt u weinig bij de therapeut dan is het misschien voor u niet nodig om u uitgebreid voor fysiotherapie aanvullend te verzekeren en is het zelf vergoeden van enkele behandeling(en) voor u misschien zelfs goedkoper.

Nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Via de website http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie vindt u uitgebreide informatie over de verschillende verzekeringspakketen van de zorgverzekeraars en hun aanvullende verzekeringen fysiotherapie en manuele therapie.

Wilt u een nieuwe verzekering afsluiten, zeg uw huidige verzekering uiterlijk 31 december op. U heeft vervolgens t/m 31 januari de tijd om een nieuwe, passende verzekering af te sluiten. De zorgkosten in januari worden later door uw nieuwe met uw oude verzekering verrekend.

Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent.

Onbeperkt fysiotherapie in 2016

Voor meer informatie over onbeperkt fysiotherapie verwijzen wij u graag naar: http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2016/onbeperkte-fysiotherapie-in-2016.
Hier vindt u informatie over welke zorgverzekeraars nog onbeperkt fysiotherapie vergoeden in 2016 en wat de voorwaarden zijn.

Chronische codes

Voor bepaalde aandoeningen en klachten waarvoor u naar de fysio-/manueel therapeut gaat, geldt een vergoeding voor chronische fysiotherapie als deze aandoening voorkomt op de lijst van chronische aandoeningen“. Het gebruik van de term “chronisch” schept vaak verwarring. Voor de zorgverzekeraar is een aandoening “chronisch” als deze voorkomt op bovengenoemde lijst.

Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding van chronische fysiotherapie is er altijd een verwijzing nodig. Een verwijzing van de huisarts is vaak niet voldoende. Voor sommige aandoeningen geldt als eis, dat de eerste verwijzing uitgeschreven moet zijn door een specialist.
De vergoeding voor chronische aandoeningen (vermeld op de lijst) komen vanaf de 21ste behandeling in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering.Deze behandelingen vallen wél onder uw eigen risico. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, mits deze toereikend is. Als u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent, moet u deze eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) zelf betalen.

Voor vragen kunt u altijd bij ons informeren.