013 - 46 88 401 info@albersenvandommelen.nl

Vergoedingen

Een verwijzing voor de fysiotherapie is niet noodzakelijk. U kunt met én zonder verwijzing van een arts en/of specialist door een ons behandeld worden.

Zorgverzekeraars

Wij hebben een contract met alle grote zorgverzekeraars: VGZ, Univé, Achmea, CZ (m.u.v. Just), Menzis, FBTO, ONVZ, ASR, Interpolis, Zilveren Kruis, De Friesland, IAK, Aevitae, Caresq, DSW, OHRA, Delta Lloyd, Ditzo, De Amersfoortse, PNOzorg, Salland, HollandZorg, IZZ, Turien en Co.

In 2023 hebben we géén contract met Zorg en Zekerheid en Just van CZ.

Aanvullende verzekering

Iedereen in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u een Aanvullende verzekering afsluiten die past bij uw situatie. De behandelingen bij de fysiotherapeut of manueel therapeut worden eerst vergoed via de aanvullende verzekering en dit heeft géén gevolgen voor uw eigen risico. Hoeveel behandelingen je vergoed krijgt, is afhankelijk van de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten. Maakt u vaak gebruik van fysio- of manuele therapie dan is het verstandig een uitgebreid Aanvullend pakket te kiezen. Komt u weinig bij de therapeut dan is het misschien voor u niet nodig om u uitgebreid voor fysiotherapie aanvullend te verzekeren en is het zelf vergoeden van enkele behandeling(en) voor u misschien zelfs goedkoper.
Nieuwe zorgverzekering afsluiten?
Via de website http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie vindt u uitgebreide informatie over de verschillende verzekeringspakketen van de zorgverzekeraars en hun aanvullende verzekeringen fysiotherapie en manuele therapie.
Wilt u een nieuwe verzekering afsluiten, zeg uw huidige verzekering uiterlijk 31 december op. U heeft vervolgens t/m 31 januari de tijd om een nieuwe, passende verzekering af te sluiten. De zorgkosten in januari worden later door uw nieuwe met uw oude verzekering verrekend.

 

Chronische codes

Voor bepaalde aandoeningen en klachten waarvoor u naar de fysio-/manueel therapeut gaat, geldt een vergoeding voor chronische fysiotherapie als deze aandoening voorkomt op de lijst van chronische aandoeningen“. Het gebruik van de term “chronisch” schept vaak verwarring. Voor de zorgverzekeraar is een aandoening “chronisch” als deze voorkomt op bovengenoemde lijst.
Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding van chronische fysiotherapie is er altijd een verwijzing nodig. Een verwijzing van de huisarts is vaak niet voldoende. Voor sommige aandoeningen geldt als eis, dat de eerste verwijzing uitgeschreven moet zijn door een specialist.
De vergoeding voor chronische aandoeningen (vermeld op de lijst) komen vanaf de 21ste behandeling in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Deze behandelingen vallen wél onder uw eigen risico. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, mits deze toereikend is. Als u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent, moet u deze eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) zelf betalen.
Voor vragen kunt u altijd bij ons informeren.

 

Tarieven

Onderstaand ziet u de tarieven die wij rekenen voor een behandeling als u geen aanvullende verzekering heeft of als de aanvullende verzekering niet toereikend is.

Fysiotherapie                                                            € 40,00
Manuele therapie                                                      € 50,00
Toeslag aan huis                                                       € 20,00
1e afspraak (onderzoek, intake en 1e behandeling)     € 60,00
Afspraak niet of te laat afgezegd                               € 20,00
Rapportage op eigen verzoek                                     € 15,00

 

Als u verhinderd bent, kunt u tot 24 uur van te voren uw afspraak kosteloos verzetten of annuleren. Dit kan telefonisch of per e-mail info@albersenvandommelen.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U als patiënt
staat centraal. 

 

Waarom onze praktijk

N

Ervaren specialisten

 Wij behandelen en begeleiden u bij bewegingsproblemen. 

N

Patiënt centraal

Wij stellen patiënt centraal en vergoeding door zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering.

N

Sporten

In onze fitnessruimte zelfstandig sporten individueel of in kleine groepen.

Actief, fit en gezond

Fysiotherapie Albers en Van Dommelen en Zonnehof van Schakelring zijn een unieke samenwerking aangegaan om mensen, senioren, in beweging te krijgen of te houden.  U kunt twee keer per week sporten voor € 20,00 per maand.

Contact

BEL ONS

013 468 8401

WhatsApp ONS

013 468 8401

Onze praktijk

Professor Gimbrèrelaan 20
5037 EK Tilburg