013 - 46 88 401 info@albersenvandommelen.nl

Paul van Dommelen

Paul van Dommelen werkt al sinds 1982 als fysiotherapeut. Hij rondde zijn opleiding fysiotherapie aan de Academie voor Fysiotherapie West-Brabant te Breda af in 1981 en in 1990 studeerde hij succesvol af als manueel therapeut aan de SOMT te Eindhoven. In 2006 heeft hij de nascholing ‘Beweegprogramma’s voor COPD- patiënten’ en ‘Beweegprogramma’s voor hartpatiënten’ gevolgd bij het KNGF. In 2000 startte hij de praktijk en vestigde zich op de locatie naast zorgcentrum Zonnehof aan de Professor Gimbrerelaan in Tilburg.
Zijn specialisaties zijn naast fysiotherapie, manuele therapie, behandeling van kinderen met het KISS-syndroom (huilbaby’s, dwangstanden nek), beweegprogramma’s voor COPD- en hartpatiënten.

Hans Jurgen Albers

Hans-Jurgen Albers is in 2005 toegetreden als maat in deze fysiotherapie-praktijk in Tilburg, direct na zijn opleiding Fysiotherapie aan de Opleiding Thim van der Laan in Utrecht. In 2008 rondde hij succesvol zijn opleiding Professional Master in de manuele therapie aan de Somt te Amersfoort af.

Opleiding en cursussen:

  • Update Lumbale Wervelzuil gegeven door dr. Wim Dankaerds ter behandeling van mensen met chronische, langdurige lage rugklachten. Hieronder vallen de mensen die langer dan 3 maanden lage rugklachten hebben. Dr. Wim Dankaerds heeft de afgelopen 5 jaar onderzoek verricht in Australië aan de Universiteit in Perth.
  • Dry Needling , 3 modules Wervelkolom, Armen en benen en de module Nek, hals, kaak en hoofdpijn. Gevolgd bij de heer Frank Timmermans. Lees meer http://www.dryneedling.nl/.
  • “Diagnostiek en revalidatie van de schouder bij (bovenhandse) sporters”.
  • Fascia-technieken
  • MTC Medical Taping Concept

De specialisaties van Hans-Jurgen Albers zijn naast fysiotherapie en manuele therapie: de tenniselleboog, schouderklachten, nekklachten, Whiplash, lage rugklachten en Dry Needling.

Overige klachten

Overige klachten


Tintelingen in vingers / hand

In 95% van de gevallen worden tintelingen in uw hand of vingers veroorzaakt door een beknelling van zenuwweefsel. De fysiotherapeut kan tijdens de behandeling de precieze plaats van de beknelling van het zenuwweefsel vinden.

Tenniselleboog
Klachten bij een tenniselleboog zijn pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Vaak worden deze klachten verergerd bij het knijpen van de hand. Hierbij zien we vaak dat de onderarmspieren erg hard zijn. Middels therapie is dit eenvoudig en snel te verhelpen.

Whiplash
Whiplash-klachten of klachten na een aanrijding of soortgelijk.
De spieren krijgen tijdens een ongeval een enorme klap te verwerken, er treedt een overbelasting van de spieren op. Het herstel van whiplash of soortgelijke klachten vindt in de meeste gevallen plaats binnen de eerste 6 maanden na het ongeval. Daarom adviseren wij na een aanrijding niet te lang te wachten om een afspraak met ons te maken. Indien na 2 weken de klachten nog aanwezig zijn en er is bijvoorbeeld middels een mri-scan uitgesloten dat er sprake is van een breuk, is fysiotherapie en/of manuele therapie een goede indicatie voor uw klachten.

Overige
• Begeleiding van COPD-patiënten
• Begeleiding van hartpatiënten
• Revalidatie na operatie (heup, knie, botbreuken)

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Hoofdpijnklachten kunnen veroorzaakt worden door spierspanning vanuit de nek. Tijdens een vraaggesprek en onderzoek wordt duidelijk of wij je kunnen helpen bij het wegnemen van de klachten.

Maak een afspraak

Nekklachten

Nekklachten

Nekklachten kunnen gepaard gaan met hoofdpijn en schouderklachten. Vaak zijn een langdurige en/of eenzijdige houding, bijvoorbeeld werken achter een beeldscherm, de oorzaak van het ontstaan van nekklachten. Behandeling van de spieren en voorlichting over houding moeten verlichting brengen van de nekklachten. Indien er een blokkade zit in de nek, vanwege langdurige nekklachten, zal de manueel therapeut deze blokkade middels een manipulatie kunnen verhelpen.